Afslanken buik na zwangerschap!

Na een zwangerschap is het altijd moeilijk om af te slanken. Vooral rondom de buik. Gedurende 9 maanden hebben de buikspieren het zwaar te verduren gehad.

De rekkingen, de hormonen en overtollige vet. Na de bevalling is het dan ook moeilijk om binnen enkele weken even slank te worden als ervoor.

Er zijn uiteraard wel manieren om te kunnen afslanken. Ook na de bevalling kan een vrouw weer een strak buik krijgen. Het vergt wat tijd en energie. Pak het dan ook rustig aan. Ben je veel aangekomen tijdens de zwangerschap? Val dan eerst het overtollige af. Je kunt geen plat buik krijgen als je overgewicht hebt.

Als je borstvoeding geeft is het erg belangrijk dat je niet een streng dieet volgt. In plaats van niet eten kan je kleinere porties verdelen over de hele dag. Afwisselende voeding is trouwens ook gezond voor de moedermelk.


Varieer met je maaltijden, zodat je jouw lichaam elke keer verrast en verplicht op zijn hoede te blijven. Het vet verbranden, gaat niet automatisch na de bevalling. Je moet het weer stimuleren.

Drink zoveel mogelijk water en ga vaak wandelen met de baby. Frisse lucht is goed voor beide en de extra beweging heb jij nodig om snel te kunnen afvallen. Beweging is goed, maar let op dat je niet te veel wilt doen.

Een bevalling is zwaar en je lichaam verzwakt erdoor. Het is niet de bedoeling, dat je binnen enkele weken zware trainingen doet. Gun jezelf ook de tijd om te helen. Bouw de sport op.

Begin met 5 minuten trainingen en luister naar je lichaam of je meer aan kunt. Zo versterk je weer je spieren en krijg je de energie terug om langzamerhand het niveau van de trainingen te verhogen.

Een kersverse mama mag nog wat dik zijn. Niemand zal het je kwalijk nemen. De kraamtijd is een tijd van wennen en genieten. Denk niet meteen aan je overgewicht, maar vergeet het ook niet.

Hoe langer je het uitstelt om te beginnen met afvallen hoe langer het ook uitblijft. De zwangerschap heeft je wat moois gegeven, probeer op je ideale gewicht terug te komen, om als een gezonde mama door het leven te kunnen gaan.

Comments are closed.