Makkelijke oefeningen voor je buik!

Oefeningen buik hoeven nog niet eens zo moeilijk te zijn. Niet iedereen is geïnteresseerd in een six-pack. Soms willen we gewoon wat afvallen rondom onze buik. Dan zijn deze eenvoudige oefeningen genoeg.

Train je buik op een stoel

Deze oefening kan je doen, zonder iemand merkt dat je aan het trainen bent. Er fijn om toe te passen als je een kantoorbaan hebt. Ga rechtop zitten, trek je stoel goed aan.


Je voeten moeten plat op de grond staan. Houd nu je adem in en trek je buik hiermee in. Voel de spieren aanspannen. Probeer dit zo 30 tellen en laat los. Herhaal deze oefening 10 x achtereen.

Nu doen we hetzelfde oefening, maar net iets anders. Weer ga je er voor zitten en trek je buik in. Je buikspieren zijn aangespannen. Krom je rug een beetje zodat je met je heupen naar voren komt. Houd je zo stil en trek terug. Nu ga je met je heupen naar achter. Ook deze oefening herhaal je 10 keer.

Om je zij buikspieren te trainen, doe je deze oefening net iets anders. Je houdt je adem in en rekt je uit. Voel je spieren rekken. Nu wiebel je van links naar rechts en terug.

Als je deze oefeningen over de dag verspreidt heb je al je buikspieren evenredig getraind en dan nog wel zonder al te veel inspanning. Oefeningen buik kunnen dus eigenlijk overal gedaan worden.

Fietsoefening

Ooit aan gedacht dat de simpele fiets oefening effect heeft op je buikspieren? Ook dit is weer een zeer eenvoudige oefening. Doordat je buikspieren aangespannen zijn tijdens de oefening worden ze moeiteloos meegetraind.

Je gaat plat op je rug liggen en doe je benen in de lucht. Fiets. De fietsbewegingen zijn niet alleen goed voor je buik maar ook voor je benen en billen. Doe je deze oefening regelmatig, dan zal je ook merken dat alles strakker wordt.

Je buik trainen mag eenvoudig. Ieder doet het op zijn eigen manier en tempo. Kan je de zware sit ups niet volhouden? Probeer deze eenvoudige oefeningen en versterk eerst je spieren en win aan kracht. Oefeningen buik zijn voor iedereen haalbaar.

 

Trainen tijdens het spelen van spelletjes

Het mooie is dat ik ontzettend vaak spelletjes speel online. Lekker met de laptop op m’n schoot speel ik bijvoorbeeld spelletjes Roulette, darts, blackjack, dammen of andere leuke online spelletjes. Mij is ooit verteld, dat als ik mijn buik aangespannen hou tijdens mijn dagelijkse bezigheden. Zoals bijvoorbeeld het spelen van deze spelletjes. Dat dit dan ontzettend bevorderlijk is. Ik heb dit gedaan en heb mezelf hier dan ook aangehouden de afgelopen maanden. Nou, het resultaat mag er zijn en is uitstekend!

 

Comments are closed.